Klantendienst

calcu-lator

Klantendienst

klanten dienst

Zit je met vragen?

faq4 eindejaarsgeschenken voor de tuinliefhebber

Op zoek naar een cadeau voor een tuinier in hart en nieren, maar weet je niet meteen wat gekocht? Geen nood, wij helpen je graag op weg met enkele tips waar je gegarandeerd mee zal scoren! De top 4 eindejaarsgeschenken voor de tuinliefhebber zijn:

  1. Vogelnestkasten
  2. Zoogdier nestkasten
  3. Insectenhotels
  4. Vuurkorven

Cadeau tips voor de dierenvriend

1. Nestkasten voor vogels (voor de vogelspotter)

Nestkasten ophangen in je tuin, zorgt ervoor dat je vogels naar je tuin haalt. De vogels gebruiken deze huizen niet alleen om te nestelen, maar ook om te schuilen. Een vogelhuis of nestkast kan gebruikt worden tegen roofdieren als boommarters, maar ook tegen de barre weersomstandigheden tijdens de herfst en winter.

nestkast voor de Winterkoning en Roodborst
roodborstje
nestkastje voor de Zwarte roodstaart

Een mooie tuin? Een voederhuis biedt ook altijd een mooie meerwaarde in je tuin. Niet alleen voor vele vinkachtigen, merels en roodborsten, maar de gaten in de paal worden opgevuld met insectenvoer voor spechten, boomkruiper en boomklevers. Ideaal om vele vogels te lokken in je tuin. Landelijke woonst Woon je landelijk? Dan is een mussenhotel wel iets voor jou. Huismussen zijn koloniebroeders, waardoor een nestkast met 6 kamers de ideale broedplaats is voor de huismus.

2. Nestkasten voor zoogdieren

Bij nestkasten wordt er vaak in eerste instantie gedacht aan nestkasten voor vogels. Maar ook verschillende zoogdieren zoals eekhoorns, egels, marters en vleermuizen kunnen een warm nest gebruiken. Zoek je een cadeau voor een tuinliefhebber? Dan is een nestkast voor de eekhoorn een ideale zet!

Ook voor deze dieren is het niet eenvoudig om in de sterk verstedelijkte gebieden hun plek op te eisen. Help ze daarom een handje door een nestkast op maat van een van deze dieren te installeren in de tuin. Zo help je niet alleen de biodiversiteit een handje, maar het brengt ook nog eens leven in je tuin!

Nestkast voor egels
vleermuizenkast
nestkast voor eekhoorns

Ook voor deze dieren is het niet eenvoudig om in de sterk verstedelijkte gebieden hun plek op te eisen. Help ze daarom een handje door een nestkast op maat van een van deze dieren te installeren in de tuin. Zo help je niet alleen de biodiversiteit een handje, maar het brengt ook nog eens leven in je tuin!

3. Insectenhotel

Insectenhotels richten zich vaak op het overwinteren van insecten. Bij een overwintering spreken we dan meer van lieveheersbeestjes en vlinders, maar ook van de solitaire bijen en wespen. Ook de Hommel heeft nood aan een nestlocatie.

Geniet van je tuin, ook in de winter

4. Vuurschaal

Een vuurschaal is het attribuut bij uitstek voor een gezellige avond in de tuin. Met de stijlvolle vuurschalen van Jatu heb je de perfecte combinatie tussen design, kwaliteit en veiligheid. Onze vuurkorven staan op poten, waardoor ze de perfecte hoogte hebben om je optimaal op te warmen zonder al te veel last te hebben van rook.

Zwarte vuurschaal op poten
vuurschaal in Cortenstaal

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Relevante artikels

Een echte kerstboom brengt niet alleen de juiste sfeer, maar het zorgt er ook nog eens voor dat de hele ruimte fris ruikt. Doe er nog wat geurkaarsen bij en je creëert de ideale kerstbeleving. Maar hoe selecteer je nu de beste boom?

Lees meer

Ontdek alle advies & inspiratiecategorieën