Einde seizoen korting op siergrind en split, geldig tot eind september

Klantendienst

calcu-lator

Klantendienst

klanten dienst

Zit je met vragen?

faqLaat je inspireren: Tuinafboordingen

Geef je tuin de afwerking die het verdient. Met een elegante tuinafboording kan je je tuin extra in de kijker zetten. Niet alleen als scheiding met je gazon, maar ook een wandelpad of bloembed kan je hiermee mooi afscheiden. Het houdt namelijk grind, gazon, bestrating, schors,… op de juist plaats, waardoor kiezelstenen niet wegrollen van je terras of wandelpad. Of je nu kiest voor strakke lijnen, geometrische vormen of zachte organische vormen, Jatu heeft schitterende én betaalbare oplossingen voor je.

Cortenstaal afboordingen

Voor een warme, visuele toets aan je tuin is corten de ideale oplossing. Corten staal is een gepatenteerde staallegering die corrosiebestendig is, daar waar gewoon staal na verloop van tijd volledig zal doorroesten. Corten krijgt enkel een mooie roestkleur aan de buitenkant en werd hierom oorspronkelijk ontwikkeld voor de scheepvaart. Het materiaal heeft een speciale behandeling gekregen, waardoor enkel de toplaag van het staal roest.

Gegalvaniseerde of galva afboordingen

Gegalvaniseerde of galva afboordingen Dit type afboordingen worden verzinkt om hun weerstand tegen corrosie te verbeteren. Ze geven een strakke, discrete indruk. In een moderne omgeving komen deze mooie materialen het beste tot uiting. Belangrijk om te weten is dat het verzinkingsproces geen garantie is dat er nooit roestvorming zal voorkomen; het verhoogt enkel de levensduur van het materiaal. Vermijd schade aan het materiaal met bijvoorbeeld tuinmaterieel.

Kunststof afboordingen

Het klinkt misschien wat vreemd, maar ook met een tuinafboording in kunststof kan je een stijlvol resultaat behalen. De gebruikte kunststof is 100 % gerecycleerd en daardoor uitermate milieuvriendelijk. Deze Ecolat afboordingen zijn verkrijgbaar in twee kleuren (bruin en grijs) en in verschillende hoogtes en lengtes. Ecolat wordt behalve als border langs tuinpaden of zandbakken ook zeer vaak gebruikt als vijverrand.

Boordstenen uit beton

De esthetische betonnen afboording ontworpen door landschapsarchitect Martin Wirtz. Gemaakt uit gietbeton met een afgeschuinde bovenkant waardoor die slechts 1 cm breed is. De Wirtz borduur is makkelijk hanteerbaar en snel te plaatsen. Het is de énige elegante betonnen boordsteen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Relevante artikels

Bij de aanleg van je tuin wil je uiteraard weten hoeveel grind je nodig hebt. De snelste en gemakkelijkste manier om dit te berekenen, is om onze calculator te gebruiken. Met onze calculator bereken je snel en eenvoudig de exacte hoeveelheid grind, aarde, lava of bodembedekker die je nodig hebt voor iedere vorm in je tuin!

Lees meer

Ontdek alle advies & inspiratiecategorieën