Laat je inspireren: Tuinafboordingen

Ecolat afboording in tuin

Geef je tuin de afwerking die het verdient. Met een elegante tuinafboording kan je je tuin extra in de kijker zetten. Niet alleen als scheiding met je gazon, maar ook een wandelpad of bloembed kan je hiermee mooi afscheiden. Het houdt namelijk grind, gazon, bestrating, schors,… op de juiste plaats. Hierdoor rollen kiezelstenen niet weg van je terras of wandelpad. Of je nu kiest voor strakke lijnen, geometrische vormen of zachte organische vormen, Jatu heeft schitterende én betaalbare oplossingen voor je.

Cortenstaal afboordingen

Afboording in cortenstaal

Voor een warme, visuele toets aan je tuin is corten de ideale oplossing. Corten staal is een gepatenteerde staallegering die corrosiebestendig is, daar waar gewoon staal na verloop van tijd volledig zal doorroesten. Corten krijgt enkel een mooie roestkleur aan de buitenkant en werd hierom oorspronkelijk ontwikkeld voor de scheepvaart. Het materiaal heeft een speciale behandeling gekregen, waardoor enkel de toplaag van het staal roest.

Gegalvaniseerde of galva afboordingen

Gegalvaniseerde of galva afboordingen. Dit type afboordingen worden verzinkt om hun weerstand tegen corrosie te verbeteren. Ze geven een strakke, discrete indruk. In een moderne omgeving komen deze mooie materialen het beste tot uiting. Belangrijk om te weten is dat het verzinkingsproces geen garantie is dat er nooit roestvorming zal voorkomen; het verhoogt enkel de levensduur van het materiaal.

Afboording in gegalvaniseerd staal in de tuin

Kunststof afboordingen

Het klinkt misschien wat vreemd, maar ook met een tuinafboording in kunststof kan je een stijlvol resultaat behalen. De gebruikte kunststof is 100 % gerecycleerd en daardoor uitermate milieuvriendelijk. Deze Ecolat afboordingen zijn verkrijgbaar in twee kleuren (bruin en grijs) en in verschillende hoogtes en lengtes. Ecolat wordt behalve als border langs tuinpaden of zandbakken ook zeer vaak gebruikt als vijverrand.

Kunstof afboording als scheiding tussen gras en grind

Boordstenen uit beton

De esthetische betonnen afboording ontworpen door landschapsarchitect Martin Wirtz. Gemaakt uit gietbeton met een afgeschuinde bovenkant waardoor die slechts 1 cm breed is. De Wirtz borduur is makkelijk hanteerbaar en snel te plaatsen. Het is de énige elegante betonnen boordsteen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Relevante artikels

De naam zegt het al: in een wilde tuin kan de natuur zijn wilde natuurpracht etaleren. Wil jij ook graag een tuin waar je elke dag kan genieten van een overvloed aan wilde bloemen? Lees dan zeker even verder, want in tegenstelling tot wat men denkt, houd je bij de aanleg van een wilde tuin toch best rekening met enkele zaken vooraleer je de natuur zijn gang kan laten gaan.

Lees meer

Ontdek alle advies & inspiratiecategorieën