Klantendienst

klanten dienst

Zit je met vragen?

faqTuinafboordingen: laat je inspireren

Geef je tuin de afwerking die het verdient. Met een elegante tuinafboording kan je je tuin extra in de kijker zetten. Niet alleen als scheiding met je gazon, maar ook een wandelpad of bloembed kan je hiermee mooi afscheiden. Het houdt namelijk grind, gazon, bestrating, schors,… op de juist plaats, waardoor kiezelstenen niet wegrollen van je terras of wandelpad. Of je nu kiest voor strakke lijnen, geometrische vormen of zachte organische vormen, Jatu heeft schitterende én betaalbare oplossingen voor je.

Esthetische afboordingen kunnen gebruikt worden voor je terras, oprit of wandelpad, die heel snel en gemakkelijk geplaatst kunnen worden. Het is dus hoog tijd om jouw tuin een schitterende afwerking te geven en het leukste van al is, je kan het perfect zelf en de plaatsing neemt bovendien niet veel tijd in beslag.

Cor-ten staal afboordingen

Voor een warme, visuele toets aan je tuin is cor-ten de ideale oplossing. Cor-ten staal is een gepatenteerde staallegering die corrosiebestendig is, daar waar gewoon staal na verloop van tijd volledig zal doorroesten. Cor-ten krijgt enkel een mooie roestkleur aan de buitenkant en werd hierom oorspronkelijk ontwikkeld voor de scheepvaart. Het materiaal heeft een speciale behandeling gekregen, waardoor enkel de toplaag van het staal roest. Dit roesten blijft ook beperkt tot deze toplaag. Deze kenmerkende kleur geeft een authentieke uitstraling, terwijl de kwaliteit van het materiaal gewaarborgd blijft. Cor-ten staal tuinafboordingen zijn bijzonder esthetisch, eigentijds en verrassend betaalbaar.

Gegalvaniseerde of galva afboordingen

Dit type afboordingen worden verzinkt om hun weerstand tegen corrosie te verbeteren. Ze geven een strakke, discrete indruk. In een moderne omgeving komen deze mooie materialen het beste tot uiting. Belangrijk om te weten is dat het verzinkingsproces geen garantie is dat er nooit roestvorming zal voorkomen; het verhoogt enkel de levensduur van het materiaal. Vermijd schade aan het materiaal met bijvoorbeeld tuinmaterieel.

Kunststof afboordingen

Het klinkt misschien wat vreemd, maar ook met een tuinafboording in kunststof kan je een stijlvol resultaat behalen. De gebruikte kunststof is 100 % gerecycleerd en daardoor uitermate milieuvriendelijk. Deze Ecolat afboordingen zijn verkrijgbaar in twee kleuren (bruin en grijs) en in verschillende hoogtes en lengtes. Ecolat wordt behalve als border langs tuinpaden of zandbakken ook zeer vaak gebruikt als vijverrand.

Boordstenen uit beton

De esthetische betonnen afboording ontworpen door landschapsarchitect Martin Wirtz. Gemaakt uit gietbeton met een afgeschuinde bovenkant waardoor die slechts 1 cm breed is. De Wirtz borduur is makkelijk hanteerbaar en snel te plaatsen. Het is de énige elegante betonnen boordsteen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Relevante artikels

Ontdek alle advies & inspiratiecategorieën