Houtsnippers: Stammix, Loofhardhout & Eik

100% Belgisch

De houtsnippers in ons assortiment zijn van Belgische en lokale afkomst. De filosofie: 100% herbestemming. We zetten volop in op ecologie en hebben aandacht voor de korte keten. Onze houtsnippers zijn 100% Belgisch en komen enkel van bomen die anders minder waardevol ingezet worden.

Natuur komt op de eerste plaats

Ons gamma van houtsnippers zijn een rest- of bijproduct van een andere verwerking. Respect voor de natuur en beschikbare grondstoffen, staan dan ook centraal tijdens het productieproces. Onze leverancier plant geen bomen aan om er houtsnippers van te maken. Ze maken houtsnippers van bomen die anders minder waardevol ingezet kunnen worden.

Een Belgische houtsnipper om de natuur vooruit te helpen. De houtsnippers zijn afkomstig uit hout van bosbeheer, parkbeheer of particulier boombeheer. Na het verwijderen van de bomen worden er altijd minstens evenveel nieuwe bomen aangeplant tenzij er voldoende streekeigen spontane vegetatie aanwezig is. Alle producten zijn gemaakt om de bestaande natuur te helpen beheren, een groene ruimte te bevorderen of in te kleden.

Duurzame bodembedekker

De productie van deze houtsnippers is alleen gebaseerd op beschikbare grondstoffen. Het was een bewuste keuze om de bomen niet naar verre oorden te exporteren, maar ze zelf te verwerken en af te leveren op een nieuwe, waardevolle bestemming. Op die manier blijven de grondstoffen dicht bij de plaats van oorsprong en beperken we de CO2-uitstoot.

Kortom, met onze houtsnippers streven we naar een lage ecologische voetafdruk. Er wordt niet gekapt of industrieel geoogst om de eindproductie te ondersteunen. Wij verwerken houtsnippers alleen op basis van de beschikbare grondstoffen en met het oog op de vereiste voorraad. Daarom verwerken wij alleen wat beschikbaar en nodig is. Het is dus heel goed mogelijk dat een bepaalde houtsoort tijdelijk niet voorradig is.

Er wordt niet gekapt of industrieel geoogst om de eindproductie te bevorderen. Enkel op basis van beschikbare grondstoffen en met zicht op de benodigde stock. Daarom verwerken we enkel wat beschikbaar en nodig is. Het is dus goed mogelijk dat een bepaalde houtsoort tijdelijk niet voorradig is.

Houtsnippers uit verschillende houtsoorten

Elke houtsoort heeft zijn specifieke kenmerken. Bij Jatu hebben we ervoor gekozen om het aanbod te beperken tot 3 soorten: Stammix, Loofhardhout en Eik.

Stammix

Een betaalbare houtsnipper voor je meerjarige plantenborder of groenzone. De stammix houtsnippers zijn een mix afkomstig van verschillende soorten stamhout loof- en naaldhout.

Loofhardhout

Dit is een mix van houtsnippers afkomstig van Belgische hardhoutsoorten met een goeie prijs-kwaliteitsverhouding en lange levensduur. Ideaal voor bloemperkjes, meerjarige plant-, heester- en loofboomzone.

Eik

Houtsnipper van hoge kwaliteit met lange levensduur. Eiken houtsnippers zijn bruikbaar in de volledige groenzone en hebben een zeer trage vertering.

Toepassingen

Het grote voordeel van houtchips is dat deze voor verschillende toepassingen gebruikt kunnen worden. Denk maar aan wandelpaden voor in de tuin, bodembedekker, … Houtsnippers zijn er voor allerlei toepassingen, de ene al wat meer gekend of de andere:

  • Groenbuffer
  • Sier en border
  • Sport en speelzone
  • Groeiplaatsverbetering
  • Festival
  • Dierenperk
  • Bloemperk
  • Wandelpad
  • Groentetuin

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Relevante artikels

De voorbije zomers hebben wij steeds vaker te maken gekregen met een tekort aan water. De grondwaterreserves in Vlaanderen raken steeds vlugger uitgeput en geraken niet voldoende aangevuld. Dit komt deels door de hetere en drogere zomers, maar ook door de alsmaar toenemende verharding van de grond.

Lees meer

Groendaken bieden niet enkel een esthetische meerwaarde, ze hebben heel wat voordelen! Wij geloven dat sedum groendaken echt de algemene levenskwaliteit kunnen verbeteren. In deze blog zetten we graag enkele voordelen van groendaken in de verf. Dit zowel voor jou persoonlijk, als voor het milieu.

Lees meer

Ontdek alle advies & inspiratiecategorieën