Tuinadvies & Inspiratie

Een prachtige tuin, oprit, terras of vijver? Dat ligt binnen handbereik. Ontdek onze how-to-artikels en leer hoe je zelf aan de slag gaat, of laat je gewoon inspireren. Onze experten halen alles uit de kast om jouw buitenbeleving te helpen vormgeven. Kies hieronder de categorie waarover je meer wil te weten komen.

Hoe plaats je tuinafboordingen?

Wil je tuinborders plaatsen, maar weet je niet hoe er aan te beginnen? Bij Jatu helpen we je graag op weg. Bekijk ons stappenplan voor de aanleg van tuinafboordingen en de installatievideo per type tuinborder.

Aanleg van grasparking met grasdallen

Wil je een grasparking aanleggen met grasdallen, maar weet je niet meteen hoe eraan te beginnen? Wij helpen je graag verder met het aanleggen van deze ecologische oprit of parkeerstrook. Bekijk de tutorial, gebruik de projectcalculator en download het stappenplan.

Stappenplan bij de aanleg van waterdoorlatende oprit

Wil je graag een waterdoorlatende oprit aanleggen, maar weet je niet meteen hoe eraan te beginnen? Dan ben je bij Jatu aan het juiste adres. We leggen je graag uit in een handig 5 stappenplan hoe je jouw oprit kan aanleggen, waterdoorlatend en met siergrind.

Stappenplan bij de aanleg van Vlaamse Kleischelpen

Vlaamse kleischelpen zijn, zoals het woord het doet vermoeden, een mengsel van zuivere klei en schelpen uit de Noordzee. Het is een milieuvriendelijke verharding voor wandel- en fietspaden. Ideaal voor wie een stukje Belgische kust in eigen tuin wil aanleggen.

Stappenplan aanleg Kunstgras met Drainbase

Door de klimaatveranderingen wordt het steeds moeilijker om je gazon mooi groen te houden. Kunstgras kan de ideale oplossing bieden. Het is onderhoudsvriendelijk, ziet er alsmaar natuurlijker uit en is bovendien eenvoudig zelf te plaatsen. In deze blog lees je hoe je de aanleg van kunstgras eenvoudig zelf kan uitvoeren.