Stappenplan aanleg Carpet Stones

Benodigdheden

 • Schop/spade of kraantje
 • Tegelstamper of Trilplaat
 • Fijne steenslag of waterdoorlatende voegmortel
 • Carpet Stones (op maat om te plaatsen).
 • Kalksteenslag 0/4
 • Kalksteenslag 0/20
 • Plakspaan > zie platte truweel
 • Truweel
 • Sleeplat = regel – stukadoorslat = metserslat
 • Materiaal om de correcte hoogte te bepalen (laser, touw, piket)

Hoeveelheden

Bereken hoeveel m² Carpet stones je nodig hebt om de oppervlakte op een correcte manier op te vullen. Vermenigvuldig de lengte met de breedte en je bekomt je aantal vierkante meters (m²). Gebruik onze online calculatietool om de hoeveelheden te berekenen. Is het toch wat ingewikkelder? Dan leggen we je graag stap voor stap uit wat je allemaal moet doen:

 1. De volgende gegevens zijn nodig voor het berekenen van de juiste hoeveelheid:
  – Lengte in meter
  – Breedte in meter
  – Hoogte in meter die je wilt opvullen.
 2. Met die informatie bij de hand kunnen we verder. Vermenigvuldig de lengte met de breedte en je bekomt je aantal vierkante meters (m²). Dit aantal (m²) vermenigvuldig je met de hoogte die je wilt opvullen in meters.
 3. De uitkomst van deze berekening is het benodigde grind in kubieke meters (m³)
Terras aangelegd met Carpet Stones

In deze 5 stappen zijn jouw Carpet Stones aangelegd

Stap 1: Uitgraven en uitmeten

Maak gebruik van een laser of ander meetmateriaal om de hoogte van de verschillende lagen goed uit te zetten. Eens alles is afgegraven, dan kan je aan de slag met de funderingslaag.

Stap 2: Funderingslaag (18-20 cm hoog)

Bij het plaatsen van Carpet stones moet er altijd een geëgaliseerde fundering voorzien worden. Voor opritten en parkings raden wij 18 tot 20 cm fundering met kalksteensteenslag 0/20 of betonpuin aan. Het formaat tussen de 0 en 2cm zorgt ervoor dat de onderlaag goed waterdoorlatend is. Het gebruik van stabilisé of chape raden wij af omwille van de hogere kostprijs en omdat zandcement minder waterdoorlatend is. De kalksteenslag 0/20 moet verdeeld worden over de volledige oppervlakte. Eens dit gebeurd is, moet deze laag getrild worden met een trilplaat of alternatieve materialen.

Stap 3: Egalisatielaag (2-3 cm hoog na verdichting)

Wederom de nieuwe laag uitmeten zodat je op de perfecte hoogte je laag kan afwerken. Bovenop de funderingslaag wordt er een egalisatielaag geplaatst met kalksteenslag 0/4. Deze laag moet getrild en geëgaliseerd worden om een mooi effen oppervlak te creëren.

Terras met Carpet Stones

Stap 4: Carpet Stones

Bovenop de kalksteenslag plaats je dan de Carpet Stones-mat. Plaats de Carpet Stones elementen in verband en snij ze op maat met een kniptang, zodat de puzzel mooi in elkaar past.

Stap 5: Voegmateriaal

Bij deze voorlaatste stap veeg je het voegmateriaal in je Carpet Stones. Dit mag een fijne steenslag, zand of een waterdoorlatende voegmortel zijn. Als laatste tril je het bestratingsoppervlak aan en veeg je deze schoon en de Carpet Stones zijn klaar voor gebruik.

Nu is het aan jou!

Download ons gratis stappenplan voor de aanleg van jouw aanleg met Carpet Stones.  Gebruik onze grindcalculator voor het berekenen van al je hoeveelheden. Alle producten en bijhorende prijzen en leverspecifcaties kan je terugvinden in de webshop.

Heb je toch nog vragen of wil je graag een offerte op maat? Neem contact op, onze medewerkers helpen je binnen de 24u aan een offerte op maat van jouw project (werkdagen).

Opbouw carpetstones

Mijn oppervlakte is een:

Mijn leverwijze:

Bijpassend product

Kies je: Carpet Stones - Klinkers op net (recht) Licht grijs 120 x 40

Kies je: Egalisatielaag - Kalksteenslag 0/4 – Waterdoorlatende egalisatie

Kies je: Funderingslaag - Kalksteenslag 0/20 – Waterdoorlatende fundering