Tuinadvies & Inspiratie

Een prachtige tuin, oprit, terras of vijver? Dat ligt binnen handbereik. Ontdek onze how-to-artikels en leer hoe je zelf aan de slag gaat, of laat je gewoon inspireren. Onze experten halen alles uit de kast om jouw buitenbeleving te helpen vormgeven. Kies hieronder de categorie waarover je meer wil te weten komen.

Calculator voor tuinpad met grind

Met deze projectcalculator bereken je eenvoudig de hoeveelheid fundering, grindmatten en siergrind voor je tuinpad. Sla je berekening op voor later of voeg ze toe aan de winkelwagen voor een prijs op maat.

Hoe plaats je tuinafboordingen?

Wil je tuinafboordingen plaatsen, maar weet je niet hoe er aan te beginnen? Bij Jatu helpen we je graag op weg. Bekijk ons stappenplan voor de aanleg van tuinafboordingen en de installatievideo per type tuinborder.

Hoe onderhoud je een groendak?

Een groendak onderhouden is echt niet moeilijk. Wil je het hele jaar door genieten van een dichtbegroeid groendak met sedums? Lees dan zeker onze handige tips voor de aanleg en het onderhoud in deze uitgebreide blog.

Waarom kiezen voor een groendak?

Groendaken bieden niet enkel een esthetische meerwaarde, ze hebben heel wat voordelen! Wij geloven dat sedum groendaken echt de algemene levenskwaliteit kunnen verbeteren. In deze blog zetten we graag enkele voordelen van groendaken in de verf. Dit zowel voor jou persoonlijk, als voor het milieu.

De 5 beste bodembedekkers voor je tuin

Op zoek naar de perfecte bodembedekker voor je tuin? Ontdek de top 5 keuzes die niet alleen je tuin transformeren maar ook duurzaam en esthetisch aantrekkelijk zijn. Van Belgische houtsnippers tot het elegante Steenroos, elke optie biedt unieke voordelen en een eigen charme.

Calculator voor grindoprit

Met deze calculator kan je in een handomdraai de hoeveelheden berekenen voor de aanleg van je grindoprit. Van fundering tot siergrind, makkelijk aanpas- en bestelbaar.

Hoeveel kost grind?

Benieuwd naar de kosten van grind? Hier is alles wat je moet weten!

Grind is een veelzijdig materiaal dat je tuin kan transformeren maar de prijs kan variëren op basis van verschillende factoren. Leer meer over de invloed van kleur, herkomst en vorm van grind. Ontdek waarom bepaalde kleuren duurder zijn dan andere en hoe de herkomst van het grind de prijs kan beïnvloeden.

Is een keileuke job iets voor jou?

Wij zoeken m/v: Nieuwe, toffe collega’s, zowel arbeiders als bedienden, voor onze verschillende locaties: Zedelgem, Wevelgem, Merelbeke en Lochristi. Dus: ben jij een kei in toewijding, in eerlijkheid en in daadkracht? Keigoed, we hebben je keihard nodig.

Calculator voor grindterras

Ieder tuinproject begint bij de juiste voorbereiding. Deze calculator werd speciaal ontworpen voor de aanleg van een terras met grind, waterdoorlatend en met grindmatten.

Aanleg van grasparking met grasdallen

Wil je een grasparking aanleggen met grasdallen, maar weet je niet meteen hoe eraan te beginnen? Wij helpen je graag verder met het aanleggen van deze ecologische oprit of parkeerstrook. Bekijk de tutorial, gebruik de projectcalculator en download het stappenplan.

Stappenplan bij de aanleg van Vlaamse Kleischelpen

Vlaamse kleischelpen zijn, zoals het woord het doet vermoeden, een mengsel van zuivere klei en schelpen uit de Noordzee. Het is een milieuvriendelijke verharding voor wandel- en fietspaden. Ideaal voor wie een stukje Belgische kust in eigen tuin wil aanleggen.

Schanskorven plaatsen als sierlijke afsluiting

Schanskorven, ook wel steenkorven genaamd, zijn zoveel meer dan louter een tuinafsluiting. Naast een budgetvriendelijke en onderhoudsarme afsluiting, kan je ze ook vullen met alle kleuren en soorten keien of breukstenen. Bekijk alle opties in deze blog.

Stappenplan bij de aanleg van waterdoorlatende oprit

Wil je graag een waterdoorlatende oprit aanleggen, maar weet je niet meteen hoe eraan te beginnen? Dan ben je bij Jatu aan het juiste adres. We leggen je graag uit in een handig 5 stappenplan hoe je jouw oprit kan aanleggen, waterdoorlatend en met siergrind.

Stappenplan aanleg Kunstgras met Drainbase

Door de klimaatveranderingen wordt het steeds moeilijker om je gazon mooi groen te houden. Kunstgras kan de ideale oplossing bieden. Het is onderhoudsvriendelijk, ziet er alsmaar natuurlijker uit en is bovendien eenvoudig zelf te plaatsen. In deze blog lees je hoe je de aanleg van kunstgras eenvoudig zelf kan uitvoeren.