Stappenplan bij de aanleg van een groendak met sedumtegels

Groendak sedumtegels kopen

Benodigdheden

Hoeveelheden

Bereken hoeveel m² grastegels je nodig hebt om de oppervlakte van je dak op een correcte manier op te vullen. Vermenigvuldig de lengte met de breedte en je bekomt je aantal vierkante meters (m²).

Houdt er wel rekening mee dat je een begroeiingsvrije zone van ongeveer 30 cm hebt.

Stappen

1. Dakbedekking

Bij het plaatsen van een groendak, moet je uiteraard rekening houden met het beschermen van je dakbedekking. Kijk daarom eerst even welke dakbedekking er is geplaatst. Heb je een dakbedekking met bitumen of werd deze aangelegd met EPDM of PVC?

groendak met sedumtegels

2. Bescherming

2.1  Anti- worteldoek

Deze stap hoef je enkel te doen wanneer je dak uit bitumen bestaan. Wanneer je dak bestaat uit EPDM of PVC mag je overgaan naar de volgende stap (tenzij de fabrikant vermeld van wel). Bij een bitumendak, leg je eerst een antiworteldoek.

2.2  Syntetisch vlies

Nu plaats je een synthetisch vlies. Dit beschermt de dakbedekking tegen eventuele schade tijdens het plaatsen en bovendien zorgt dit voor extra waterbuffering.

3. Groendaktegels

Ze zijn ontworpen met een simpel kliksysteem die heel gemakkelijk te hanteren zijn. De groendaktegels worden best niet tot aan de dakrand geplaatst. Voorzie een begroeiingsvrije zone van ongeveer 30 cm. Deze zone vul je op met rond grind zoals bijvoorbeeld onze Carrara keien, dakgrind of onze prachtige Beach Pebbles.

Opbouw groendak met sedumtegels

Mijn oppervlakte is een:

Mijn leverwijze:

Bijpassend product

Kies je: Groendak Sedumtegels - Groendak sedumtegels

Kies je: Synthetisch vlies - Beschermdoek voor groendak – Synthetisch vlies 1 x 40 m