Schanskorven plaatsen als sierlijke afsluiting

Steenkorven, ook wel schanskorven genaamd, zijn zoveel meer dan louter een tuinafsluiting. Naast een budgetvriendelijke en onderhoudsarme afsluiting, bieden ze dankzij de vele soorten sierkeien en breukstenen alle vrijheid om je tuin om te toveren tot een stijlvolle en elegante buitenruimte.

Deze veelzijdige structuren combineren natuurlijke materialen met een modern design, waardoor ze perfect zijn voor het creëren van een eigentijdse en sierlijke afsluiting.

steenkorven kopen

Een steenkorven afsluiting heeft daarenboven ook vele voordelen. Het is eerst en vooral zeer stevig en goed bestand tegen de wind en biedt jou meer privacy dan bijvoorbeeld een haag. Daarnaast heb je aan een steenkorfafsluiting geen onderhoud. Dankzij de combinatie van stevig gaaswerk en natuurlijke materialen voor de vulling zijn steenkorven ook heel duurzaam. Ook niet onbelangrijk is het feit dat er veel variatie bestaat als het aankomt op steenkorven. We helpen je in dit artikel graag verder met de juiste keuze voor jouw tuin, aangepast aan jouw wensen!

 

Budgetkorf kopen

Welke soorten schanskorven bestaan er?

Budgetkorf

Budgetkorven zijn eenvoudig te monteren en zijn de goedkoopste schanskorf in ons assortiment. Ze zijn 30 cm breed, 1 meter lang en hebben een hoogte van ofwel 50 cm of 100 cm. Het voordeel van deze korven is dat ze stapelbaar zijn, zodat je zelf de hoogte van je steenkorven muur kan bepalen. Ze zijn ook zeer  gemakkelijk in formaat aan te passen met de bijhorende budgetkorf tang. Zo passen budgetkorven op elk plekje in je tuin.

Eccofence KIT kopen

Eccofence kit

De Eccofence Kit schanskorven zijn met een breedte van 20 cm iets smaller dan de budgetkorven. Uniek aan deze schanskorven is dat deze op voetjes staan. Zo staan de onderste stenen van de grond, en blijven deze langer proper. Deze korven zijn 2 meter lang en bestaan in 4 hoogtes: 50 cm, 100 cm, 150 cm en 200 cm.

Deze elegante steenkorven op voet zijn eenvoudig aanpasbaar in de lengte per 5cm (breedte mazen). In de hoogte is dit iets complexer door de hoge afwerkingsgraad van deze designkorven aan de zijkant.

Eccofence ALUbox kopen

Eccofence ALUbox

Heb je een kleinere tuin en wil je niet teveel plaats verliezen door steenkorven te plaatsen? Kies dan voor de Eccofence ALUbox. Deze schanskorf is de smalste uit het assortiment en is dus zeer plaatsbesparend. Door de breedte van 16.5 cm heb je ook minder keien nodig om je korf te vullen, wat ook alweer een flinke hap in het budget scheelt.

Deze smalle steenkorf wordt vaak geplaatst als afscheiding op een oprit. Zo verlies je minimale ruimte van je parkeerplaats en heb je toch een stijlvolle en budgetvriendelijke afsluiting tussen jouw oprit en die van je buur. Ook deze korf is eenvoudig aanpasbaar in de lengte per 5cm.

Voor de Eccofence Alubox kan je kiezen uit 2 verschillende bovenkanten: Een bovenprofiel uit aluminium zodat de bovenkant mooi matcht met de zijkanten of een gegalvaniseerd bovennet zodat de stenen ook van boven mooi zichtbaar zijn.

Deze steenkorven zijn net als de Eccofence Kit 2 meter lang en zijn in 4 verschillende hoogtes beschikbaar: 40 cm, 90 cm, 140 cm en 190 cm.

Spelen met kleur

Bij schanskorven kan je niet alleen spelen en variëren met het formaat maar ook met de kleur. Een schanskorf kan je geheel naar eigen smaak vullen met de gewenste breukstenen of keien.

Wie houdt van een traditionele steenkorf muur kan kiezen voor de oerdegelijk uitstraling van breuksteen Belgisch Blauw 40/60. Deze natuursteen is niet alleen één van de populairste types breukstenen, het is daarnaast ook nog zeer budgetvriendelijk.

Een andere Belgische klassieker is de breuksteen Belgisch Rood 60/100. Dankzij zijn roodbruine kleur geeft deze steen een meer rustieke uitstraling aan je steenkorven afsluiting.

Een klassevol alternatief is de Grafrado 60/90. Deze steen is asgrijs van kleur met vlaskleurige nuances. Breukstenen zijn in het algemeen goedkoper dan afgeronde sierkeien. Als je dus opzoek bent naar de goedkoopste oplossing, kan je best de budgetkorf combineren met een van deze breuksteensoorten.

Mag het iets meer zijn en verkies je de elegantie van afgeronde keien? Dan zijn Beach Pebbles echt iets voor jou. Deze keien bestaan in verschillende formaten en kleuren en zijn echte eyecatchers. Ook Balthasar keien hebben een mooie ronde vorm en passen perfect in een elegante en tijdloze buitenruimte.

Wil je het allemaal nog net een tikkeltje unieker en specialer, dan zijn er de Nerobianco keien. Deze keien vallen meteen op door hun zilveren kleur met zwarte spikkels.

Alle breukstenen en keien zijn trouwens ook in zakgoed verkrijgbaar, zodat je op een eenvoudige manier de schanskorven kan vullen.

Originele schanskorf-ideeën

Wist je trouwens dat je steenkorven niet enkel als afsluiting kan gebruiken?

Met een beetje fantasie en handigheid tover je onze steenkorven in geen tijd om tot een origineel sierelement in je tuin.

Zo kan de laagste versie van de Eccofence Alubox met de aluminium bovenkant perfect dienst doen als zitbankje in je tuin. Of creëer een leuke zithoek rond je vuurkorf door houten plankjes op onze budgetkorven te installeren. Werk af door er enkele kussentjes op te leggen.

De echte handige Harry’s onder ons kunnen hun vijver dat tikkeltje extra geven door een schanskorven muur naast de vijver te plaatsen en hierin een watervalschaal te installeren.

Ook een steenkorven plantenbak behoort tot de mogelijkheden. Plaats enkele lage, gevulde steenkorven in een vierkant, rechthoek of andere vorm en vul het midden met aarde en mooie planten.

Ook je steenkorven afsluiting hoeft niet overal dezelfde hoogte of dezelfde kleur te hebben. Speel en combineer met verschillende maten steenkorven en types breukstenen of keien om zo een leuk en origineel effect te creëren. Wedden dat je afsluiting de eyecatcher van de buurt zal zijn!

Nog vragen of toch liever een prijs op maat?

Producten verwant aan dit artikel

Alle blogs

Relevante artikels

Alle blogs

Schanskorven plaatsen als sierlijke afsluiting

Schanskorven, ook wel steenkorven genaamd, zijn zoveel meer dan louter een tuinafsluiting. Naast een budgetvriendelijke en onderhoudsarme afsluiting, kan je ze ook vullen met alle kleuren en soorten keien of breukstenen. Bekijk alle opties in deze blog.

Ontdek alle advies & inspiratiecategorieën