Welke kleur grind kiezen? Alle kleuren en stijlen op een rijtje.

Grind is een van de meest veelzijdige materialen die je kan gebruiken bij de aanleg van je tuin of oprit. Het komt in evenveel kleuren en variëteiten voor als er steensoorten zijn. Het is een budgetbewust en waterdoorlatend alternatief op de traditionele producten.

Je buitenruimte is het verlengde van je huis en het verdient dan ook even veel aandacht als de leefruimtes binnen. Uiteraard wil je een samenhangend geheel creëren, vandaar dat kleur en uitstraling een belangrijk aandachtspunt is bij het kiezen van je materialen.

Kleuren grind, de juiste combinaties

Kleur speelt hierbij een belangrijke rol. De kleuren van grind kunnen een buitenruimte aanvullen, maar ook contrast brengen met nabijgelegen groen, zodat planten mooier en rijker ogen.

Welke kleur grind past bij mijn huis

Ook moet je rekening houden met de kleurverschillen van een siergrind wanneer het droog of nat is. Als je zelf nog wat twijfelt, kan je het best gaan werken met een kleurencirkel. Deze helpen je om kleuren te gaan combineren.

Kleuren die tegenover elkaar liggen op de cirkel, zijn complementaire kleuren (1). Deze zorgen voor contrast en daarom gebruik je ze best in grote buitenruimtes.

De kleuren die naast elkaar liggen, zijn harmonieuze kleuren (2) en die zijn goed te combineren met elkaar.

Tenslotte kan je nog kiezen voor toon-op-toon kleuren (3); kleuren uit dezelfde tint maar dan iets lichter of donkerder. Hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe harmonieuzer het geheel wordt.

Ook een mix van meerdere kleuren is mogelijk. Combineer twee vlakken met andere steenkleuren om wat contrast in je tuin te introduceren. Wie een design statement wil maken, kiest kleuren die ver uit elkaar liggen. Wie het liever subtiel houdt, kiest vaak voor complementaire kleuren.

Aanleg oprit met grind Yellow Sun - Jatu.be grindwebshop

Zuiders zacht met yellow sun

Door authentieke materialen en aardekleuren te gebruiken, creëer je een instant warme en zuiderse sfeer in je huis en tuin.

Integreer bepaalde elementen in je tuin zoals olijfbomen, verbena of lavendel in combinatie met de aardse tinten van lavasteen of het heerlijk zuiderse geel van de yellow sun, en je brengt het Zuiden naar jouw tuin.

Naast het siergrind en de planten, kan een zuiderse tuin uiteraard niet zonder zuiderse attributen. Met wat kleurrijke potten en bakken kan je die extra zuiderse toets heel gemakkelijk integreren. Terracotta geeft ook meteen het juiste gevoel. Heb je een kleurrijk buitentapijt of een hangmat? Gebruik die dan zeker want het tovert je tuin in geen tijd om tot een tropisch paradijs. Nog een gezellige lounge erbij en je bent helemaal klaar voor een vakantie in eigen tuin!

Obscura grind bij een landelijk huis

Landelijk tuin door natuurlijke kleuren

Bij een landelijke tuin gaan we ook gebruik maken van natuurlijke kleuren, weelderige planten en kronkelende paadjes van grind. Ga je voor een natuurlijk, afgeronde kei zoals de mignonette grijs, dan creëer je een prachtig geheel.

De kleurenmix van Berggrind geeft een natuurlijke en rustieke uitstraling rondom een landelijke woning of boerderij. Een andere betaalbare klassieker uit Nederlands Limburg, is het Limburgs wit. Ook gekend onder de koosnaam ‘boerengrind’, omdat heel vaak wordt gebruikt rond rustieke boerderijen als bodembedekker tussen beplanting en als spatrand.

Strak en modern

Ben je meer te vinden voor een strakke en moderne tuin? Ook hierin kunnen we je helpen met de nodige materialen. Ons assortiment siergrind kan je in allerlei kleuren vinden. Van het strakke wit in de Carrara tot een stijlvol zwart met een mooie glinstering bij de Moloko.

Strakke, moderne look op de oprit

Nog vragen of toch liever een prijs op maat?

Producten verwant aan dit artikel

Alle blogs

Relevante artikels

Alle blogs

Stappenplan bij de aanleg van waterdoorlatende oprit

Wil je graag een waterdoorlatende oprit aanleggen, maar weet je niet meteen hoe eraan te beginnen? Dan ben je bij Jatu aan het juiste adres. We leggen je graag uit in een handig 5 stappenplan hoe je jouw oprit kan aanleggen, waterdoorlatend en met siergrind.

Ontdek alle advies & inspiratiecategorieën