Grindcalculator: Hoeveel grind heb je nodig?

Locatie_grindcalculator_op_website

Bij de aanleg van je tuin, wil je uiteraard weten hoeveel grind je nodig hebt. De snelste en gemakkelijkste manier om dit te berekenen, is om onze calculator te gebruiken. Om het je nog gemakkelijker te maken, hebben we verschillende opties geïntegreerd in de calculator die je het nog gemakkelijker maken:

  1. Bereken je oppervlakte via ‘Google maps’
  2. Bereken je oppervlakte voor een rechthoek

Hoeveelheid grind berekenen via Google maps

De juiste hoeveelheid grind, bodem of bodemverbeteraar berekenen kan soms een grote uitdaging zijn. Zeker wanneer je met moeilijke vormen zit in je tuin kan de berekening best complex worden. Gelukkig is dat nu verleden tijd. Met onze calculator kan je iedere vorm in je tuin selecteren en wordt de juiste hoeveelheid meteen berekend.

Geef je adres in en Google maps doet de rest! Volg deze drie eenvoudige stappen en bereken in een record tempo de exacte hoeveelheid grind die je nodig hebt.

  1. Geef je adres op in Google maps en klik op "Bekijk op kaart"
  2. Selecteer aan de hand van verschillende ankerpunten de zone die je wilt bedekken met: Grind, boomschors, houtsnippers, teelaarde, compost, leischilfers,...
  3. Selecteer hoe dik je de grondlaag wil bedekken

Hoeveelheid grind berekenen voor rechthoekig oppervlak

Heb je een rechthoekig oppervlakte die je wil opvullen met grind, lava, boomschors of teelaarde? Geef de lengte en de breedte van je oppervlakte in en wij doen de rest voor je. De hoeveelheid wordt berekend op een standaard hoogte van 5cm. Je kan die hoogte echter zelf aanpassen.

stappenplan grindcalculator voor rechthoek

Wil je toch liever persoonlijke hulp? Neem contact op met onze experten. Zij helpen je met plezier verder.

Bereken je het toch liever zelf?

Dan leggen we je graag stap voor stap uit wat je allemaal moet doen. De volgende gegevens zijn nodig voor het berekenen van de juiste hoeveelheid:

  • Lengte in meter
  • Breedte in meter
  • Hoogte in meter die je wilt opvullen.

Met die informatie bij de hand kunnen we verder. Vermenigvuldig de lengte met de breedte en je bekomt je aantal vierkante meters (m²). Dit aantal (m²) vermenigvuldig je met de hoogte die je wilt opvullen in meters.

De uitkomst van deze berekening is het benodigde siergrind in kubieke meters (m³). Indien je dit wil omrekenen naar een gewicht in kilo’s, dan moet je het aantal kubieke meters vermenigvuldigen met het soortelijk gewicht van een type split of grind. Dit gewicht is altijd terug te vinden bij de specificaties van het product.

Wanneer het moeilijk is, of je hebt een combinatie van verschillende stukken, dan kan je rekening houden met ongeveer 80kg per m².

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Relevante artikels

De naam zegt het al: in een wilde tuin kan de natuur zijn wilde natuurpracht etaleren. Wil jij ook graag een tuin waar je elke dag kan genieten van een overvloed aan wilde bloemen? Lees dan zeker even verder, want in tegenstelling tot wat men denkt, houd je bij de aanleg van een wilde tuin toch best rekening met enkele zaken vooraleer je de natuur zijn gang kan laten gaan.

Lees meer

Ontdek alle advies & inspiratiecategorieën