Klantendienst

klanten dienst

Zit je met vragen?

faqStappenplan bij de aanleg van een groendak met sedumtegels

Benodigdheden

Hoeveelheden

Bereken hoeveel m² grastegels je nodig hebt om de oppervlakte van je dak op een correcte manier op te vullen. Vermenigvuldig de lengte met de breedte en je bekomt je aantal vierkante meters (m²).

Houdt er wel rekening mee dat je een begroeiingsvrije zone van ongeveer 30 cm hebt.

Stappen

1. Dakdekking

Bij het plaatsen van een groendak, moet je uiteraard rekening houden met het beschermen van je dakdekking. Kijk daarom eerst even welke dakbedekking er is geplaatst. Heb je een dakbedekking met bitumen of werd deze aangelegd met EPDM of PVC?

2. Bescherming

2.1  Anti- worteldoek

Deze stap hoef je enkel te doen wanneer je dak uit bitumen bestaan. Wanneer je dak bestaat uit EPDM of PVC mag je overgaan naar de volgende stap (tenzij de fabrikant vermeld van wel). Bij een bitumendak, leg je eerst een antiworteldoek.

2.2  Syntetisch vlies

Nu plaats je een synthetisch vlies. Dit beschermt de dakbedekking tegen eventuele schade tijdens het plaatsen en bovendien zorgt dit voor extra waterbuffering.

3. Groendaktegels

Ze zijn ontworpen met een simpel kliksysteem die heel gemakkelijk te hanteren zijn. De groendaktegels worden best niet tot aan de dakrand geplaatst. Voorzie een begroeiingsvrije zone van ongeveer 30 cm. Deze zone vul je op met rond grind zoals bijvoorbeeld onze Carrara keien, Rolgrind of onze prachtige Beach Pebbles.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Relevante artikels

Door de klimaatveranderingen wordt het steeds moeilijker om je gazon mooi groen te houden. Kunstgras kan de ideale oplossing bieden. Het is onderhoudsvriendelijk, ziet er alsmaar natuurlijker uit en is bovendien eenvoudig zelf te plaatsen. In deze blog lees je hoe je de aanleg van kunstgras eenvoudig zelf kan uitvoeren.

Lees meer

Het leggen van kasseien verreist een specifieke kennis die niet iedereen heeft. Vandaar dat we met de Carpet stones een oplossing aanbieden om de aanleg hiervan zelf te doen. De Carpet Stones zijn kasseien op net die je kunt vergelijken met de wandmozaïeken voor een badkamer, maar dan voor opritten, parkeerplaatsen en pleinen.

Lees meer

Ontdek alle advies & inspiratiecategorieën