Bereken je hoeveelheid: Stap 1/2

Kies je productcategorie

Ga naar stap 2
Laatst berekende waarde:

Bereken je hoeveelheid: Stap 2/2

Afmetingen van het oppervlak
Afmetingen van het oppervlak
Gewenste laagdikte
Je hoeveelheid
Je totale oppervlakte

Grindcalculator

Grindcalculator: hoeveel grind heb je nodig?

Bereken exact de juiste hoeveelheid grind die je nodig hebt aan de hand van onze praktische grindcalculator. Het is niet altijd eenvoudig om te weten hoeveel grind, teelaarde, lava of boomschors je nodig hebt voor jouw tuinproject.

Maar, met onze grindcalculator wordt dit kinderspel.

Je hoeveelheid grind berekenen kan best een opgave zijn. Vaak wordt ons gevraagd hoeveel grind je nodig hebt per m². Dat hangt uiteraard af van jouw tuinproject. Wij helpen je alvast graag op weg met het berekenen van je hoeveelheden grind, teelaarde, lava of bodembedekker.

Hoe werkt de grindcalculator?

Grindcalculator is eigenlijk de foute benaming, aangezien je de tool ook kan gebruiken om je hoeveelheid boomschors, lava, teelaarde of compost te berekenen. In principe werkt het voor alle producten volgens dezelfde berekening. Eerst wordt het oppervlak berekend, daarna het aantal m³ die je nodig hebt op basis van de opgegeven laagdikte in cm.

Eens het aantal m³ gekend is, vermenigvuldigen we dit met het soortelijk gewicht van het bodemproduct die je nodig hebt. Dit alles samen geeft je de exacte hoeveelheid grind (of ander bodemproduct) in kilo’s.

Het enige wat je dus moet invullen is het aantal m² dat je wil bedekken met een van onze bodemproducten en de dikte van de laag die je wil aanbrengen.

Oppervlakte berekenen

Het oppervlak berekenen is de eerste stap. Als het een rechthoek is, is het gemakkelijk. Vermenigvuldig de lengte met de breedte en je hebt je aantal m².

Wanneer je natuurlijk met veel bogen of ronde en speciale vormen zit, kan het soms wat moeilijker worden. Maar geen nood. Met de grindcalculator kan je via Google Maps je eigen adres opzoeken en de zone selecteren die van toepassing is voor jouw tuinproject. De calculator berekent de exacte hoeveelheid grind, teelaarde, lavasteen of bodembedekker die nodig is om de geselecteerde zone op te vullen afhankelijk van de hoogte die jij opgeeft!

Hoeveel grind heb je nodig per m²?

Dit is afhankelijk van jouw project. Op een oprit zal je een ruimere laag moeten voorzien dan op een terras of tuinpad met siergrind. Hier zijn alvast enkele handige richtlijnen om je hoeveelheid grind per m² te berekenen:

Hoeveel grind nodig per m² met grindmatten? Plaats 1 cm boven de hoogte van de matten:

Type grindmat Aangeraden laagdikte Hoeveelheid grind per m²
ECCOgravel grindmat 4cm 5 cm 80 kg/m²
ECCOgravel grindmat 3cm 4 cm 65 kg/m²
ECCOgravel grindmat 2cm 3cm 50 kg/m²

Hoeveel grind, lava of leisteen nodig per m² als bodembedekker? We raden altijd aan eerst een Anti-Worteldoek te plaatsen, doe je dit niet reken dan zeker 2cm extra.

Product als bodembedekker Aangeraden laagdikte Hoeveelheid grind per m²
Grind 6 cm 95 kg/m²
Lava 6 cm 80 kg/m²
Leisteen 6 cm 90 kg/m²
Boomschors / Houtsnippers 8 cm 12 – 13m²/m³ schors

Dit kan je alvast op weg helpen met het berekenen van je hoeveelheid grind die nodig zal zijn voor jouw project.

Wil je toch liever de totale hoeveelheid grind berekenen op basis van jouw project? Dan kan je best onze grindcalculator gebruiken. Ook voor de beste opbouw van je terras, tuinpad of oprit met grind, verwijs ik je graag door naar onze handige stappenplannen voor de aanleg ervan. Ben je nog niet helemaal vertrouwd met onze grindcalculator? Geen probleem via deze weg leggen we het graag stap voor stap uit.

Als je graag nogmaals je hoeveelheid grind laat narekenen, contacteer dan onze klantendienst. Onze medewerkers helpen je met plezier verder!