Klantendienst

klanten dienst

Zit je met vragen?

faqStappenplan aanleg Kunstgras met Drainbase

Benodigdheden

 • Schop/spade of kraantje
 • Lava 0/8 of kalksteenslag 0/4
 • Drainbase kunstgras Kunstgrasmat
 • Plakspaan > zie platte truweel
 • Truweel Sleeplat = regel – stukadoorslat = metserslat
 • Materiaal om de correcte hoogte te bepalen (laser, touw, piket)

Hoeveel heb je nodig?

Voorbeeld tuin met kunstgras

Bereken hoeveel m² kunstgras je nodig hebt om de oppervlakte op een correcte manier op te vullen. Vermenigvuldig de lengte met de breedte en je bekomt je aantal vierkante meters (m²).

Gebruik onze calculatietool om de hoeveelheden van je lava of kalksteenslag te berekenen. Is het toch wat ingewikkelder? Dan leggen we je graag stap voor stap uit wat je allemaal moet doen:

De volgende gegevens zijn nodig voor het berekenen van de juiste hoeveelheid:

 • Lengte in meter
 • Breedte in meter
 • Hoogte in meter die je wilt opvullen

Met die informatie bij de hand kunnen we verder. Vermenigvuldig de lengte met de breedte en je bekomt je aantal vierkante meters (m²). Dit aantal (m²) vermenigvuldig je met de hoogte die je wilt opvullen in meters. De uitkomst van deze berekening is het benodigde siergrind in kubieke meters (m³).

Stappen bij het plaatsen van kunstgras

Belangrijk bij de installatie van kunstgras, is het voorbereidend werk...

 1. Uitgraven en uitmeten
  Maak gebruik van een laser op ander meetmateriaal om de hoogte van de verschillende lagen goed uit te zetten. Eens alles is afgegraven, dan kan je aan de slag met de funderingslaag.
 2. Funderingslaag van 10-15cm
  Een goede fundering van 10 à 15cm met lava 0/8 of kalksteenslag 0/4 is heel belangrijk bij de aanleg van kunstgras. De zone waar het kunstgras komt, dient zo egaal mogelijk genivelleerd te worden.
 3. Drainbase leggen
  Wanneer je opteert om de Drainbase te gebruiken, dan kan deze op de egalisatielaag geplaatst worden. De verbindingen zorgen ervoor dat de platen kunnen krimpen en uitzetten binnen hun eigen afmetingen, dit zowel tijdens plaatsing bij koude als bij warme temperaturen.
 4. Kunstgras plaatsen
  Met de speciale bevestigingsdoppen en bijhorende schroeven kan het kunstgras op willekeurige plaatsen worden vastgelegd.
 5. Afboording plaatsen (optioneel)
  Bovendien kan je met behulp van de doppen, de Drainbase borders eenvoudig op het kunstgras bevestigen.

Voorbeeld aanleg Drainbase
Voorbeeld plaatsen kunstgras op drainbase
Bevestigen kunstgras aan Drainbase met Drainbasedoppen
Stap 5: plaatsen Drainbase borders

Download handleiding

Het plaatsen van kunstgras is dus best een haalbare kaart. Wil je graag alle stappen in een eenvoudig overzicht? Download hier het volledige stappenplan. Veel succes met de aanleg van je altijd groene gazon!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Relevante artikels

Het leggen van kasseien verreist een specifieke kennis die niet iedereen heeft. Vandaar dat we met de Carpet stones een oplossing aanbieden om de aanleg hiervan zelf te doen. De Carpet Stones zijn kasseien op net die je kunt vergelijken met de wandmozaïeken voor een badkamer, maar dan voor opritten, parkeerplaatsen en pleinen.

Lees meer

Ontdek alle advies & inspiratiecategorieën