Waarom een tuinafboording gebruiken?

afboording voor bodembedekkers in tuin.

Met een elegante¬†tuinafboording¬†kan je je tuin extra in de kijker zetten. Niet alleen als scheiding met je gazon, maar ook een wandelpad of bloembed kan je hiermee mooi afscheiden. Het houdt namelijk¬†grind, gazon, bestrating, schors,… op de juiste plaats.

Afboordingen grenzen je tuin, of onderdelen van een tuin, perfect af. Hiermee cre√ęer je een strakke en elegante uitstraling. Ook wanneer je met kruipende planten te maken hebt in je tuin, kan een kantopsluiting voorkomen dat de planten verder groeien dan waar ze moeten staan.

Wanneer het nu net noodzakelijk is om afkanting te gebruiken, hangt af van de materialen die je gebruikt en welke zones je specifiek wil afsplitsen van elkaar.

Afboording voor de oprit of terras

Tuinpad of terras in grind of split

Een mooi tuinpad of een waterdoorlatend terras aangelegd met een siergrind, krijgt extra cachet door een tuinafboording te gebruiken. Zo hou je het grind ter plaatse en voorkom je een vermenging met een ander onderdeel van je tuin.

Oprit of parkeerplaats

Wanneer je een oprit of parkeerplaats met grind aanlegt, dan kies je het best om grindmatten onder het siergrind te installeren. De zijkanten kunnen in dit geval afgewerkt worden met een tuinafboording. Dit zorgt er niet alleen voor dat de grindmatten vastgezet worden, maar de kiezelstenen worden zo op 2 verschillende manieren ter plaatse gehouden: door de afkanting en door de grindmat.

afboording gebruiken zodat kunstgras niet kan op krullen

Gras: natuurlijk of kunstgras

Een mooi voorbeeld is bij het aanleggen van kunstgras. Een kantopsluiting kan de randen van het kunstgras wegwerken, zodat de minder sierlijke randen niet langer zichtbaar zijn. Een bijkomend voordeel is dat je kunstgras dan ook beschermd wordt tegen harde wind en windstoten. De Drainbase border werd speciaal ontwikkeld om kunstgras eenvoudig en strak af te boorden. Bovendien verhindert deze border het opkrullen van de graskant.

Ook bij de aanleg van een gazon in natuurlijk gras kan een tuinafboording heel wat voordelen bieden. Ook hier kan de minder sierlijke rand wat meer weggewerkt worden en voorkomt het dat het gras groeit waar het niet thuishoort.

Moestuin of vijver

Ook voor het afperken van je moestuin of vijver kan je een¬†borderrand¬†installeren. Op die manier cre√ęer je rust en overzicht.

Ontdek alle advies & inspiratiecategorie√ęn