Waarom kiezen voor een groendak?

Sedumtegels geplaatst op een schuin dak zodat je een groendak krijgt.

Groendaken bieden niet enkel een esthetische meerwaarde, ze hebben heel wat voordelen! Wij geloven dat sedum groendaken echt de algemene levenskwaliteit kunnen verbeteren. In deze blog zetten we graag enkele voordelen van groendaken in de verf. Dit zowel voor jou persoonlijk, als voor het milieu.

de sedumplantjes in de zomer op een dak

Wat zijn de voordelen van een groendak voor mij?

Naast een positieve impact op het straatbeeld en de luchtkwaliteit bieden groendaken ook heel wat voordelen voor jou. Heb je bij jouw thuis een plat dak? Perfect overweeg dan zeker om een groendak te plaatsen op deze oppervlakte.

Zeker wanneer het ook nog eens zichtbaar is. Het verhoogt namelijk de luchtkwaliteit rondom je woning en gaat je woning extra isoleren. Als bonus beschermt het bovendien je dakbedding wat de levensduur ervan aanzienlijk verlengt.

Naast deze praktische voordelen, is de aanleg van een extensief groendak iets wat je perfect zelf kan ondernemen. Zeker wanneer je gebruik maakt van onze voorbegroeide Sedumtegels. Deze worden met de nodige zorg 100% lokaal gekweekt door een familiebedrijf die hier al een generatie lang zijn passie van maakt. De moederplanten van deze sedums zijn nauwkeurig samengesteld en worden dan ook nauwlettend in eigen beheer verder gekweekt.

Deze sedumplanten worden vervolgens in juiste verhouding verdeeld over de voorgevulde sedum cassettes, waardoor we sedumtegels van de hoogste kwaliteit kunnen aanbieden. Enkel wanneer ze voor 80% volgroeid zijn worden de sedumtegels effectief aangeboden. Op deze manier heb je een optimale kans op slagen van het groendak, aangezien de kennis in het product zelf zit. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het effectief plaatsen.

Als kers op de taart kan je in sommige steden en gemeenten ook subsidies ontvangen voor het aanleggen van en groendak. Wil je graag weten of dit in jouw gemeente het geval is? Neem dan contact op met onze klantendienst en wij pluizen het voor jouw uit. Wil je graag hulp bij de aanleg van jouw groendak? Volg dan ons eenvoudig stappenplan.

Wat zijn de voordelen van groendaken voor het milieu?

Wie een groendak plaatst zorgt niet enkel voor een gezondere leefomgeving rond de eigen woning, maar helpt de natuur meteen ook een handje. In eerste instantie zorgt het voor een zuivering van de lucht, wat de algemene luchtkwaliteit kan verbeteren. Zeker in sterk verstedelijkte regio’s bieden groendaken dus niet enkel een aangename afwisseling in het straatbeeld, ze kunnen ook een positieve invloed hebben op de gezondheid.

Bovendien gaan ze het ‘Urban-heat-island-effect’ tegenwerken. Dit is het fenomeen waarbij de gemiddelde temperaturen in steden hoger ligt dan omringde landelijke gebieden. Gezien de temperatuurstijgingen van de afgelopen jaren is het dan ook niet verwonderlijk dat er heel wat premies te verkrijgen zijn voor het aanleggen van groendaken.

Groendaken zullen de komende jaren dan ook als maar vaker ingezet worden in de strijd tegen milieuvervuiling. Naast een strijdmiddel tegen temperatuursverhogingen en luchtvervuiling, zijn groendaken een enorme boost voor de biodiversiteit. Wanneer ze in bloei komen te staan in de lente helpen ze de inheemse insectensoorten die het de laatste jaren alsmaar zwaarder te verduren krijgen. Dit heeft dan weer een positieve invloed op alle fauna en flora in ons sterk verstedelijkt landje.

 

Is mijn huis geschikt voor een Groendak?

Twijfel je nog of een groendakwel echt iets voor jouw is? Of zit je met technische vragen in verband met de aanleg? Neem dan zeker een kijkje naar onze blog over de aanleg van een groendak en met een handig GRATIS te downloaden stappenplan. Heb je toch liever rechtstreeks contact met iemand, neem dan volledig vrijblijvend contact op met iemand van onze klantendienst. Wij helpen je graag verder met al je vragen in verband met groendaken. Zo maken we samen het straatbeeld wat groener en bovenal zoveel mooier!

Nog vragen of toch liever een prijs op maat?

Producten verwant aan dit artikel

Alle blogs

Relevante artikels

Alle blogs

Hoe onderhoud je een groendak?

Een groendak onderhouden is echt niet moeilijk. Wil je het hele jaar door genieten van een dichtbegroeid groendak met sedums? Lees dan zeker onze handige tips voor de aanleg en het onderhoud in deze uitgebreide blog.

Ontdek alle advies & inspiratiecategorieën