Aanleg terras met siergrind?

Dat kan makkelijk in 3 stappen, waterdoorlatend en budgetvriendelijk. Bekijk onze installatievideo, download het stappenplan en vraag tot 3 gratis grindstalen aan.

Waarom kiezen voor een terras met siergrind?

 • Eindeloze opties:
  Het voordeel van siergrind is dat het beschikbaar is in talloze kleuren, formaten en soorten. Dit geeft je de speelruimte om je terras te personaliseren naar je eigen smaak. Of je nu houdt van strak en modern of van gezellig en landelijk, met ons ruim assortiment siergrind en split kan iedereen zijn tuinproject eindeloos personaliseren.

 • Waterdoorlatend:
  Wil je een waterdoorlatend terras aanleggen die bovendien stevig is? Dan raden wij sterk aan op de correcte opbouw van een grindterras te volgen. 

 • Budgetvriendelijk:
  Een terras met siergrind is naast een esthetisch mooie keuze, ook een budgetvriendelijk alternatief voor de aanleg van je terras. De producten zijn in vergelijking met andere opties zoals tegels, beton of hout een stuk goedkoper. Bovendien is de aanleg van een grindterras relatief eenvoudig, dus kan je ook in plaatsingskosten besparen.

 • Onderhoudsarm:
  Wil je een onderhoudsvriendelijk terras? Dan is siergrind zeker een goede keuze. Werk je met grindmatten, dan is hier standaard een anti-worteldoek aan voorzien. Als er onkruid op je terras komt, kan je het dus makkelijk verwijderen want het kan niet diep wortelen. Bovendien zorgt het ervoor dat al het grind mooi op zijn plaats blijft, ook wanneer er een loungezetel op komt of een terrastafel. 

Terras aanleg met siergrind Balmoral - Realisatie Jatu.be

Welk siergrind kiezen voor terras?

Afhankelijk van je tuinproject, kan de keuze van je siergrind ook veranderen. Belangrijk om mee te geven is dat er niet echt een foute keuze is. Voor lichte toepassingen zoals een terras zijn nagenoeg alle grindsoorten geschikt. Alleen kan je de keuze wel verfijnen op basis van jouw voorkeuren:

Kies je voor grind of split?

Het verschil tussen grind en split wordt voornamelijk bij onze noorderburen toegepast. Onder grind verstaan zijn afgeronde stenen natuurlijk of machinaal. Split is dan weer gebroken en dus ruwer. Beiden hebben hun voor- en nadelen. 

Afgerond grind heeft als voornaamste voordeel dat het comfortabeler aanvoelt om over te wandelen, zelf op blote voeten. Wie dus een toegankelijk terras wil aanleggen voor kinderen of huisdieren, kan best kiezen voor afgeronde soorten. Het nadeel is dat de ronde vorm ervoor zorgt dat het minder stabiel ligt. Dit kan dan weer opgelost worden door gebruik van grindmatten of honingraten. Afgerond grind is over het algemeen ook iets duurder dan split.

Het grootste voordeel van split, is dat het door de gebroken en ruwere vorm een stuk stabieler ligt. Bovendien is het in grootorde ook iets goedkoper dan afgerond grind. Het nadeel is dat het wat robuuster oogt en ook minder aangenaam is om over te wandelen. Wil je kiezen voor split, maar is het comfort en egaal oppervlak ook belangrijk? Kies dan een fijn formaat tussen de 2 en de 10 mm.

Welk formaat grind kiezen voor terras?

Omdat een terras met grind voornamelijk gebruikt wordt om over te wandelen, gaat de voorkeur in vele gevallen naar een fijnere grindsoort. Dit zorgt ervoor dat het terras er egaler uitziet. Aangezien er niet over gereden wordt, zal het zich in het algemeen ook niet zo snel verspreiden waardoor een kleiner formaat minder kwaad kan.

Wil je toch ten allen tijde vermijden dat het grind tussen je schoenen blijft kleven of je het meeneemt naar binnen? Dan kan je beter een klassiek grindformaat kiezen. Deze grotere grindsoorten zullen ervoor zorgen dat je het mindersnel verplaatst. Keerzijde van de medaille is dat het oppervlak iets minder effen zal liggen.

Welke kleur grind kiezen voor je terras?

Het voordeel van siergrind is dat je heel wat opties hebt om je tuinproject te personaliseren. Al deze keuze in kleuren en formaten kan wel de nodige keuzestress met zich meebrengen. 

Geen nood, we helpen je graag op weg met het maken van de beste keuze. De belangrijkste vuistregel bij het kiezen van de juiste kleur grind, is dat je niet teveel dezelfde kleur neemt als je gevel of aanliggende tegel. Beter is om een complementaire kleur te kiezen of een contrasterende kleur. Zo voorkom je dat het grind teveel opgaat in het gehaal.

Twijfel je toch nog welke kleur? Lees dan alles over het kiezen van juiste de kleur grind of vraag gratis tot 3 grindstalen aan waartussen je twijfelt.

Bekijk onze Jatu tutorial

Toch liever een video voor de aanleg van je terras? Gelijk heb je. Bekijk onze installatievideo en leg zelf je waterdoorlatend terras aan met grind in drie eenvoudige stappen.

Graag eens kijken welke grindsoorten er allemaal beschikbaar zijn? Bekijk hier alle grindsoorten die geschikt zijn voor de aanleg van een terras met siergrind.

Toch liever een prijs op maat?

Contacteer dan een van onze experten. Wij antwoorden binnen de 24u.

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, gif, png, webp, pdf, word, wordx, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Alle info die je hebt kan onze tuinexperten helpen bij het beantwoorden van je vragen.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  FAQ aanleg van een terras met siergrind

  Wat kost een terras met siergrind?

  Dat is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren zoals je totale oppervlakte en de afwerking siergrind die je kiest.

  Wil je het weten voor jouw project, dan kan je altijd je hoeveelheid berekenen via onze calculator en deze hoeveelheid in de winkelwagen plaatsen zodat de prijs berekend wordt.

  Wil je weten welke grindsoorten best bij je budget passen, dan zijn er enkele vuistregels die je kan volgen. Je kan een onderscheid maken tussen echt siergrind en kiezelstenen. Als het esthetische belangrijk is, kan je best eens kijken naar onze exclusive range siergrind. Deze zullen zondermeer je tuinproject naar een hoger niveau tillen. Ben je opzoek naar een budgettaire grindsoort, dan kan je beter de klassiekers zoals Dolomiet of Belgisch Blauw bekijken.

  Hoe leg ik een terras aan met grind?

  Wil je zelf op een budgetvriendelijk manier je terras aanleggen, maar weet je niet meteen hoe eraan te beginnen?

  Bekijk dan zeker ons stappenplan voor de aanleg van je terras met siergrind. We leggen je het stap voor stap uit, download het stappenplan en bekijk de tutorial. Je terras ligt er in een mum van tijd in 3 korte stappen.

  Welk grind kies ik best voor mijn terras?

  Dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak. Het voordeel met siergrind is dat het bestaat in alle kleuren en formaten. Dit kan de keuze natuurlijk wat moeilijker maken. Wat je best kiest hangt af van wat je belangrijk vindt. Bekijk ons ruim assortiment en speel met de filters om tot de perfecte keuze te komen voor jouw terras.

  Je kan ook altijd gebruik maken van onze keuzehulp voor grind. Dan helpen we je gericht met het maken van de beste keuze op basis van 4 korte vragen.

  Enkele Beslissingsfactoren:

  1. Comfort: Half getrommeld of afgerond grind vs gebroken grind of split
   1. Afgerond grind is comfortabeler om over te wandelen, zelf met blote voeten. 
   2. Gebroken grind of split blijft dan weer beter liggen dan afgerond grind.
  2. Formaat: fijn grind vs grotere kiezelstenen
   1. Fijn grind zorgt voor een egaler terras en doet moet geen pijn om over te wandelen.
   2. Grotere kiezelstenen zorgen voor een ruwer oppervalk maar zorgen wel voor een onderhoudsvriendelijk terras.
  3. Kleur: Moderne strakke tuin vs warme zuiderse tuin
   1. Wil je een moderne look, dan kan je kiezen voor lichte kleuren zoals blauwe of witte grindsoorten. Anderzijds kan je ook kiezen voor donker blauwe, grijze of zwarte grindsoorten.
   2. Toch liever de warme zuiderse tinten voor je terras, dan kan je kiezen uit een ruim assortiment bruine, gele of beige grindsoorten.
   3. Wil je van je terras een echte eyecatcher maken, dan kan je ook kiezen voor een unieke kleur siergrind.

  Hoeveel grind heb ik nodig voor mijn terras?

  Wij werken volgens een vaste opbouw voor de aanleg van een terras met siergrind. Die werkt alsvolgt:

  • Siergrind 4 cm – 65 kg/m²
  • Grindmatten 3 cm
  • Fundering/drainnage 10 cm – 200 kg/m²

  Maak zeker gebruik van onze handige calculator voor terras met grind. Geef je aantal vierkante meter in en wij berekenen de rest!

  Advies en inspiratie

  Hoeveel kost grind?

  Benieuwd naar de kosten van grind? Hier is alles wat je moet weten!

  Grind is een veelzijdig materiaal dat je tuin kan transformeren maar de prijs kan variëren op basis van verschillende factoren. Leer meer over de invloed van kleur, herkomst en vorm van grind. Ontdek waarom bepaalde kleuren duurder zijn dan andere en hoe de herkomst van het grind de prijs kan beïnvloeden.