Klantendienst

klanten dienst

Zit je met vragen?

faqKasseien, maar net iets anders

Carpet Stones zijn kinderkopjes op net. Ze zijn met elkaar verbonden tot praktische elementen om snel en eenvoudig een stijlvolle bestrating aan te leggen. Carpet Stones plaats je met 2 personen tot wel 200 m² per dag. Een voordeel om ‘u’ tegen te zeggen. Door de verschillende verbanden en kleuren waarin Carpet Stones verkrijgbaar zijn, zijn bijna oneindig veel ideeën realiseerbaar. Zo maak je met Carpet Stones een gevarieerde en speelse omgeving.

Korte geschiedenisles

Iedereen kent het klassieke straatbeeld: kasseien die de straten van talloze steden met elkaar in verbinding stellen, ook wel ‘Belgian Pavement’ genoemd. Onze klassieke kasseien worden internationaal gewaardeerd als kwaliteitsvolle bestrating: van Times Square in New York tot het Rode Plein van Moskou. Kasseien maken nu eenmaal een deel uit van ons erfgoed.

De eerste verharde wegen, stammen uit de tijd van de Romeinen. Maar met de val van het Romeinse rijk, raakte het wegennetwerk echter ook in verval. Pas in de 19de eeuw werd er weer consistent aan het wegennet gewerkt. Als jonge staat was het voor België belangrijk om goede verbindingen tot stand te brengen. Tijdens die periode, werden de kasseileggers van Waterloo beroemd om hun vakmanschap en reisden de wereld af om pleinen en straten aan te leggen.

Know-How

Het leggen van kasseien was een vak die van vader op zoon doorgegeven werd en ze werkten dan ook onder de noemer van ‘meester kasseilegger’. Heb je die kennis niet? Dan zijn Carpet stones wel iets voor jou!

Kasseien maken opnieuw hun opmars in de samenleving. Zowel het esthetische en historische aspect, als het concept van de natuurlijke materialen passen in het beeld van de millennial. Ze beklemtomen het karakter van een wijk of stad en er is daarenboven ook een ecologische kant aan het verhaal.

Zelf proberen?

Het leggen van kasseien verreist een specifieke kennis die niet iedereen heeft. Vandaar dat we met de Carpet stones een oplossing aanbieden om de aanleg hiervan zelf te doen.

De Carpet Stones zijn kasseien op net die je kunt vergelijken met de wandmozaïeken voor een badkamer, maar dan voor opritten, parkeerplaatsen en pleinen.

De Carpet Stones zijn kinderkoppen die met elkaar verbonden zijn tot handige ‘matten’ om snel en eenvoudig een stijlvolle bestrating aanleggen, met daarenboven het mooie, exclusieve karakter van een natuursteen. Carpet Stones plaats je met 2 personen tot wel 200 m² per dag. Een voordeel om ‘u’ tegen te zeggen.

De voegafstanden zijn dan ook altijd perfect en ideaal om op te vullen met kalksteenslag 0/4 voor een optimale waterdoorlaatbaarheid.

Eindresultaat

Omdat Carpet Stones aan de bovenzijde perfect vlak zijn, is het voetcomfort stukken beter dan bij de klassieke variant. Hierdoor maken auto’s ook veel minder lawaai wanneer ze over Carpet Stones rijden. Doordat de Carpet stones verkrijgbaar zijn in verschillende elementen, zijn er oneindig veel ideeën en toepassingen realiseerbaar.

Recht, strak, modern, nostalgisch, romantisch of rond. Door dit unieke systeem zijn er bijna geen grenzen meer aan de vormgevingsvrijheid met Carpet Stones. Zo goed als alles is mogelijk met deze elementen, of het nu gaat om cirkels, bogen, waaiers of rechte vlakken, bijna alles is realiseerbaar met deze unieke manier van bestraten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Relevante artikels

Door de klimaatveranderingen wordt het steeds moeilijker om je gazon mooi groen te houden. Kunstgras kan de ideale oplossing bieden. Het is onderhoudsvriendelijk, ziet er alsmaar natuurlijker uit en is bovendien eenvoudig zelf te plaatsen. In deze blog lees je hoe je de aanleg van kunstgras eenvoudig zelf kan uitvoeren.

Lees meer

Ontdek alle advies & inspiratiecategorieën