5 manieren om centen te besparen bij de aanleg van een nieuw terras

1) Werk rond de bestaande bomen en bespaar 2 keer. Een boom weghalen kosten al een aardige duit en je hebt ineens natuurlijke schaduw waardoor je misschien een luifel kan uitsparen.

2) Leg het terras dichtbij de woning aan. Stel dat je er een buitenkeuken op wenst, dan zal je water en elektriciteit nodig hebben en hoe dichter het terras bij je huis ligt, hoe goedkoper de aanleg er van zal zijn.

3) Kies een plaats die mooi vlak ligt. Keermuren plaatsen doet je kostprijs direct de hoogte in schieten.

4) Kies voor siergrind als verharding. Met een prijs vanaf 5 euro per m² zit je met siergrind stukken goedkoper dan met andere materialen zoals tegels of klinkers.

5) Hergebruik bestaande materialen. Misschien kan je de oude klinkers van je uitgebroken terras wel hergebruiken of ze gebruiken als kantopsluiting van je nieuwe terras.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Relevante artikels

Je eigen tuin ontwerpen is altijd een leuke uitdaging. Een combinatie van nieuwe insteken en best practices vormen dan ook vaak een nieuw ontwerp. Wanneer je bezig bent met het ontwerp van een tuin, dan is het dikwijls een kwestie van combineren en de ‘truken van de foor’ toe te passen. Bij de aanleg van een tuin moet je uitgaan van een aantal basisregels in combinatie met wat ontwerptechnische zaken… Enkele van deze tips & tricks zetten we dan ook graag op een rijtje.

Lees meer

Ontdek alle advies & inspiratiecategorieën